Kursus NVIVO 10

Written by Super Admin.

Program: Kursus NVIVO 10
Tarikh: 24 Jun 2013
Tempat: Fakulti Pengurusan Perniagaan UiTM Shah Alam

 

NVIVO 10 adalah perisian terkini analisis data kualitatif yang dilancarkan oleh QSR International. Sama ada anda pengguna perisian kualitatif baru atau pengguna mahir, kursus NVIVO 10 menawarkan pelbagai kaedah untuk membantu anda meneroka idea yang kompleks dengan mudah. Fungsi NVIVO 10 memenuhi keperluan akademik, kerajaan dan penyelidik komersial serta boleh disesuaikan dengan gaya kerja peribadi.

Taklimat Penawaran Pengajian ePJJ/PLK Diploma dan Ijazah Sarjana Muda Kepada Kakitangan Kementerian Pertahanan Malaysia (MINDEF)

Written by Super Admin.

Program: Taklimat Penawaran Pengajian ePJJ/PLK Diploma dan Ijazah Sarjana Muda Kepada Kakitangan Kementerian Pertahanan Malaysia (MINDEF)
Tarikh: -
Tempat: Kementerian Pertahanan Malaysia (MINDEF)

 

Selaras dengan kenaikan pangkat dan gred untuk anggota beruniform yang di umumkan oleh Perdana Menteri, Dato’ Seri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak baru-baru ini, pasukan anggota di Rejimen 515 ini tidak terlepas daripada tuntutan Kerajaan Malaysia yang mahukan setiap anggota dan pegawai meneruskan pengajian peringkat tertinggi supaya kenaikan pangkat dan gred dapat diselaras, diseratakan dan sesuai mengikut Sistem Saraan Transformatif (SST).

Taklimat Di Kampus Cawangan UiTM Johor Bahru Dan UiTM Segamat

Written by Super Admin.

Program: Taklimat Di Kampus Cawangan UiTM Johor Bahru Dan UiTM Segamat
Tarikh: 15 April 2013
Tempat: UiTM JB dan Segamat

 

Sepertimana sedia maklum, objektif Institut Pendidikan Neo (iNED) UiTM Shah Alam adalah menyediakan peluang pembelajaran sepanjang hayat, pendidikan berterusan secara maya kepada yang berkelayakan untuk meningkatkan pengetahuan, kelayakan akademik, kerjaya dan menyumbang kepada pembangunan universiti dan negara. Peluang pendidikan yang ditawarkan adalah melalui Pendidikan Jarak Jauh (e-PJJ) dan Pengajian Luar Kampus (PLK).

Kursus Asas pengenalan Pengurusan Keselamatan Dan Kesihatan Pekerja (OSHA) Siri 2

Written by Super Admin.

Program: Kursus Asas pengenalan Pengurusan Keselamatan Dan Kesihatan Pekerja (OSHA) Siri 2
Tarikh: 4 & 5 Mac 2013
Tempat: iLQAM, UiTM

 

Harapan terhadap suasana tempat kerja yang kondusif dan sentiasa berfikiran di “zone selesa” adalah penyakit kepada semua pekerja di dunia. Mendakwa ianya selamat, tidak disangka-sangka kejadian tragis berlaku di depan mata dan hanya redha kepada hukum alam adalah sesuatu perkara yang tidak munasabah jika langkah awal diambil seperti kata pepatah “mencegah lebih baik dari merawat”.

Kursus Asas pengenalan Pengurusan Keselamatan Dan Kesihatan Pekerja (OSHA) Siri 1

Written by Super Admin.

Program: Kursus Asas pengenalan Pengurusan Keselamatan Dan Kesihatan Pekerja (OSHA) Siri 1
Tarikh: 21 & 22 Januari 2013
Tempat: -

 

Buat julung kalinya pada tahun ini, Institut Pendidikan Neo (iNED) telah berjaya menganjurkan Kursus Asas Pengenalan Pengurusan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (OSHA) pada 21 dan 22 Januari 2013.

Penceramah jemputan untuk kursus ini ialah Profesor Madya. Dr. Sariwati binti Mohd Shariff. Beliau merupakan Ketua Pengajian Siswazah di Institut Pengangkutan Malaysia (MITRANS) di UiTM dan juga “Registered OSH Officer Certificate” daripada NIOSH semenjak tahun 2008.

Program Biz Talk "Brand Mise-En-Science & Ninche Social Networks"

Written by Super Admin.

Program: Biz Talk "Brand Mise-En-Science & Ninche Social Networks"
Tarikh: 29 Mei 2013
Tempat: Hotel UiTM, Shah Alam

 

Buat julung kalinya Program Biz Talk dijalankan bertujuan untuk menjadi platform bagi menghimpunkan kedua-dua pengamal industri dan ahli akademik untuk berbincang, berdebat dan berkongsi maklumat berkaitan trend semasa penjenamaan dan media sosial.

Kursus Developing Outcome Based Education (OBE) Workshop For Lecturer

Written by Super Admin.

Program: Kursus Developing Outcome Based Education (OBE) Workshop For Lecturer
Tarikh: 22 - 24 April2013
Tempat: PTAR UiTM, Shah Alam

 

Kursus Jangka pendek OBE telah menjadi aktiviti yang dianjurkan setiap tahun oleh pihak Penganjur PJIPP iNED. Bagi sesi 2013, kursus ini dijalankan pada 22,23 dan 24 April 2013 (InsyaAllah akan diadakan lagi sekali pada penghujung tahun ini kerana sambutan yang menggalakkan.

Temubual di Traxx Fm - 30 Mei 2013

Written by Super Admin.

Radio : Traxx FM – English Slot.
DJ : 1 Singh – Mr Vishi.
Tempat: Wisma Radio, Angkasapuri, RTM.
Masa: 1200-1300 petang.
Tajuk: Institut Pendidikan Neo, iNED, Universiti Teknologi Mara

 

Temubual ini julung kalinya diadakan diantara Dr Lennora bagi pihak iNED dan Traxx FM oleh Dj 1 Singh (Dj Vishi), RTM. Ianya dikelolakan oleh Puan Norlida di dalam slot bahasa inggeris untuk memperkenalkan apakah itu iNED, fungsi dan siapa yang layak untuk melanjutkan pelajaran di pusat ini. Dr Lennora ditemubual mengenai visi, misi dan objektif penubuhan iNED selaras dengan pengimejan semula daripada Institut Perkembangan Pendidikan, InEd kepada Institut Pendidikan Neo, iNED , Universiti Teknologi Mara. Dr Lennora juga ditemubual  mengenai fungsi –fungsi Kolej-Kolej Bersekutu dan penawaran kursus jangka pendek, yang sesuai untuk diturut serta oleh kaum bukan bumiputera.