Penggunaan Sistem UFutuure menggantikan iCLASS

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Untuk maklumat pelajar program BM222, BM242, BA242, BM224, BM244 dan BA244, anda digalakkan untuk menggunakan sistem U-future untuk pengajaran dan pembelajaran bermula Sesi Oktober 2020. Para pensyarah yang mengajar juga akan menggunakan sistem U-Future. Disertakan manual U-Future untuk tindakan para pelajar. Terima Kasih

Manual Penggunaan Ufuture

B/P KPP Program BM222, BM242, BA242, BM224, BM244 dan BA244

Latihan Industri (FIN666/671, OPM661/671, MKT661/671, HRM661/671 & IBM661/671) Sesi Sept 2020

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Berikut adalah borang-borang dan dokumen berkaitan dengan latihan industri bagi kod kursus (FIN666/671, OPM661/671, MKT661/671, HRM661/671 & IBM661/671) yang perlu diisi oleh semua pelajar.

1. Borang pengesahan majikan

2. Organization evaluation form

3. Job description(masing-masing)

Sila kembalikan borang dan juga “job description” yang telah lengkap selewat-lewatnya 31 DISEMBER 2020 melalui fax 03-55448354/pos/serahan tangan kepada Pejabat Pengajian Jarak Jauh (Ijazah) .

PEMAKLUMAN BERKAITAN iCLASS DAN SEMINAR iCEPS

Written by Super Admin.

PEMAKLUMAN BERKAITAN  iCLASS DAN SEMINAR iCEPS (Update:  4 April 2020)

Bermula dari 13hb April 2020 pembelajaran secara online akan bermula bagi semua pelajar-pelajar iCEPS, pelajar-pelajar boleh merujuk kepada iCLASS dan pensyarah untuk menyempurnakan keperluan kursus.

Seminar juga akan dilaksanakan secara online. Disarankan seminar dilaksanakan mengikut jadual yang telah disusun oleh iCEPS walaubagaimanapun pensyarah boleh melaksanakan seminar secara online ini mengikut masa dan kesesuaian bersama.

Selamat belajar.

b.p.
Ketua Eksekutif
Institut Pendidikan Berterusan dan Pengajian Profesional

Mesej Naib Canselor UiTM Kepada Pelajar ---> Muaturun

Makluman Perubahan Pelan Pengajian BA244 & BA242 - Sesi Mac 2020

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Kepada semua pelajar baru intake (Mac 2020) untuk program BA244 dan BA242, sila ambil perhatian pelan pengajian telah berubah.

Pada semester 1 ada kursus CTU552 dan semester 9 ada kursus CTU554.

Harap maklum. Terima Kasih.

Kemudahan Menggunakan Ruang Letak Kenderaan Pelajar ePJJ/PLK

Written by Super Admin.

1.    Pelajar ePJJ dan PLK diminta memohon kebenaran mengakses palang melalui system online http://myspb.uitm.edu.my bagi mendapatkan akses pakiran di Hal Ehwal Pelajar (HEP) & Budisiswa.

2.    Pelajar perlu mempunyai rekod stiker kenderaan UiTM (pelekat untuk motor tidak dibenarkan) sebelum boleh memohon melalui sistem tersebut.

3.    Hanya pelajar yang memohon kebenaran dan mendapat kelulusan sahaja yang dibenarkan untuk akses melalui palang.  Akses ke palang akan menggunakan kad pelajar sedia ada.

Nota*
Bagi pelajar yang selama ini boleh akses ke Budisiswa, secara automatic mereka juga boleh akses ke palang di Bangunan ILQAM selepas waktu pejabat (5 petang ke atas dan sepanjang waktu Sabtu dan Ahad).

Permohonan Mendapatkan Salinan Surat Tawaran

Written by Super Admin.

Perhatian kepada pelajar yang ingin mendapatkan salinan surat tawaran bagi kegunaan pengeluaran KWSP, permohonan Zakat, permohonan pembiayaan PTPTN dan sebagainya, anda disarankan untuk membuat permohonan lebih awal kerana tempoh untuk memproses salinan surat berkenaan sekurang-kurangnya mengambil masa satu (1) hari waktu bekerja.

Sebarang kesulitan amat dikesali.

Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan UiTM

Written by Super Admin.

Untuk pencarian Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan UiTM secara dalam talian sila layari pautan ini http://eqps.ptar.uitm.edu.my:8080/eqps/. Pelajar berdaftar hanya perlu mendaftarkan nombor pelajar atau nombor staf beserta nombor kad pengenalan sahaja untuk mengakses koleksi ini.

Koleksi terkini kertas-kertas soalan ini adalah bagi Kertas Soalan Peperiksaan pada bulan Mac 2012 untuk 24 fakulti dan meliputi 841 kod kursus.

Pertanyaan mengenai login EQPS: Pn Ja'amayah Kosnan 03-55443783

Pertanyaan mengenai teknik pencarian EQPS: Pn Azura Mohamad Hashim 03-55443712 ataupun pustakawan di kampus cawangan anda.